Великденски фестивал 7 – 15 април

Дирекция „Култура” на Столична община организира за четвърта поредна година Великденски фестивал. Тази година той ще се проведе в Борисовата градина, в пространството около Лятната естрада, от 7 до 15 април. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата.

Всеки ден /с изключение на 13 април – Разпети петък/ ще има културна програма, в която ще участват общински формации и състави към народните читалища на територията на София. Програмата ще бъде представяна в два блока – сутрешен – от 11.00 до 13.00 часа и следобеден – от 16.30 до 18.30 часа.

Посетителите на фестивала ще имат възможност да разгледат и закупят рисувани великденски яйца, шоколадови изделия, ръчно изработени сувенири, грънчарски и бижутерски изделия, цветя, артикули от текстил, плъсти и кожа.

Желаещите ще могат да видят демонстрации на рисуване на яйца по специална технология и изработване на съдове на грънчарско колело.

Още по темата:

 Великденски фестивал в София – програма

Сподели в: