Васко Василев ще направи турнето си преди Коледа

Дни преди Коледа, Васко Василев ще направи първото си турне в България, озаглавено FreeMix. Виртуозният цигулар ще зарадва публиката си във Велико Търново, Благоевград, Пловдив и София в дните между 28 ноември и 2-ри декември.

Концертите от турнето ще включват както популярни мелодии, така и доста нов репертоар, обединен стилово от класическа музика в комбинация с балкански и български фолклор, испанско фламенко, аржентинско танго, цигански ритми. Звученето ще бъде доста по-акустично и за първи път няма да има оркестър, а само шестима музиканти, които са били на една сцена с имена като Мадона, Спайс Гърлс, Дюран Дюран, Питър Гейбриъл, Джамелия, Тейк Дет, Чамбао и много други. Това са Майкъл Мартин (кийборд), Фъргъс Жеранд (барабани), Тони Кантеро (китара), Жилберто Перейра (бандонеон), Антон Холоденко (електрически бас) и Памела Никълсън (пиано и кийборд), със специалното българско участие на Лили Йончева на перкусиите.

Това са датите на концертите му:

  • 28 ноември – Велико Търново – Драматичен театър
  • 30 ноември – Благоевград – зала „Яворов”
  • 1 декември – Пловдив – Драматичен театър
  • 2 декември – София – зала 1 на НДК

Билетите за концерта в София са с цени 30, 40 и 80 лева. За останалите градове – В.Търново, Пловдив и Благоевград, цените са 10 и 15 лева.

Сподели в: