Васил Карадимов излага своя Юбилейна изложба живопис

В своята Юбилейна изложба художникът Васил Карадимов излага 50 от най – добрите си творби (масло) на четвъртия етаж на Националния център за съвременно изкуство – „Шипка” 6. Откриването е днес, 19 септември от 18 часа.

Брилянтният художник изпълва галерийното пространство с неповторима колоритна палитра от цветове и образи, които вълнуват естетическите усещания и въображението на всеки щастливец, посветил време да „надникне”.

Както проф. д-р Иван Маразов споделя, картините на Васил Карадимов са „пътуване към приказната страна”.
Професорът добавя: „ Мога да си представя чисто живописното изживяване на всяка картина от автора. Работата над нея е като екран пред външния свят, който рядко е толкова „бял” и в който този цвят често се превръща в своята противоположност…Природният мотив е само повод да се създаде една приказна атмосфера, в която реалност и въображение взаимно се стимулират. Дървета , терени, небеса, къщи – това са само знаци, които дават видимост на една вътрешна действителност. Един свят, изграден по собствени закони, свят на постоянни трансформации, свят не толкова на форми, колкото на багри…”

Васил Карадимов е роден на 14.07.1937 г. в гара Самуил, Разградска област. Завършил е Педагогически институт. Уроци по рисуване и живопис посещава при проф. Иван Петров и Петър Петров.
Участва в изложби в Москва, Хамбург, Варшава, Берлин.
Уредил е 27 самостоятелни изложби в София.
Със самостоятелни изяви е гостувал на галерии в Швейцария, Белгия и Франция.
Негови творби са експонирани в СГХГ, НХГ, Пловдив, Русе, Разград, Варна и Шумен, а също и в частни лица и колекции в Япония, САЩ, Англия, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Русия, Турция, Югославия, Италия, Аржентина и др.

Изложбата ще продължи до 3 октомври.

Сподели в: