Варненската опера завършва успешен сезон с „Царицата на Чардаша”

Под диригентската палка на Владимир Бошнаков окестърът, хорът и солистите на ОФД Варна ще излязат на 31 юли в 19 ч. на сцената на Операта с последното за сезона представление – „Царицата на чардаша”.

Празникът на любовта в най-играното произведение на Калман ще сложи артистичната точка на един сезон, който независимо от кризата в икономиката се оказа успешен за дружеството.

Дори намалелия брой туристи не се е отразил на посещаемостта на концертите, оперните и балетни спектакли – 55 от началото на годината. Повече от 16 000 зрители са аплодирали изявите на местни и гостуващи артисти. Приходите от билети бележат ръст и се очаква да надминат 95 000 лева, което е с около 7 000 повече от същия период на миналата година.

„Добрите ни резултати са знак, че във Варна има не само установен, но и разширяващ се кръг от ценители на класическата музикална култура, които независимо от обезпокоителните прогнози на икономистите продължават да инвестират в музикалното изкуство – коментира изпълнителният директор на дружеството Любомир Кутин.”

В централните роли в „Царицата на чардаша” ще видим:

Валерсхайм – Евгени Леков
Цецилия – Линка Ковачева
Едвин – Стефан Петков
Щаси – Антоанета Маринова
Бони – Александър Господинов
Силва – Вяра Железова
Ронсдорф – Закар Гостанян
Фери Бачи – Людмил Петров
Нотариус Киш – Георги Дивери
Мишка – Валентин Грандев

Сподели в: