Варна ще е домакин на Дни на кубинската култура

Фестивалният и конгресен център във Варна ще бъде домакин на Дни на кубинската култура, съобщиха оттам. За това се договориха вчера на специална среща Нейно превъзходителство Хилда Гарсия Родригес – главен консул на Куба в България и съветник по културните въпроси в посолството и Илия Раев – председател на Българо-кубинското дружество и директор на  ФКЦ. Събитието ще  бъде в края на 2008 и началото на 2009 г. Поводът е 50-годишният юбилей на Кубинската революция и възраждането на връзките между двата народа.

По време на Дните на кубинската култура се предвижда да бъде открита фотоизложба, която да разказва за дългогодишните връзки между Варна и Хавана, експозиция, която да представи културните и исторически забележителности на Острова на свободата, както и колекция с творби на  съвременни кубински живописци. Има идея да бъде показана и панорама на съвременното кубинско кино.

Н. пр. Хилда Родригес получи покана от Илия Раев да посети ХVІ международен филмов фестивал "Любовта е лудост` 2008” и да представи минипанорама на кубинското филмово изкуство, включена в съпътстващата програма.

   

Сподели в: