Варна – част от световна премиера на 3D версията на "Лебедово езеро"

Събитието е посветено на 275-та годишнина на руския балет и ще се случи единствено в 50 избрани киносалони на планетата. Във Варна само две ексклузивни прожекции ще съберат почитателите на балета на 4 и 6 юли в кино “Арена” в Grand Mall

Ценителите на балета във Варна ще имат изключителната възможност да съпреживеят на живо балета “Лебедово езеро”, постановка на Мариинския театър в Санкт Петербург. Само на 4 юли от 20 часа и на 6 юли от 18 ч. и единствено в Grand Mall – в кино “Арена” ще бъде премиерата на новата Real 3D версия на класическия балет.

Събитието ще се случи в 50 избрани киносалони на планетата, а Варна е избрана заради домакинството на най-стария балетен конкурс в света. Така дори и в годината между два балетни конкурса посветената публика на морския град ще има своето върхово танцово преживяване от световна класа.

В ролите на търсещата любовна клетва Одета и предизвикателната и лъжовна Одилия се превъплъщава Екатерина Кондаурова – набиращата скорост солистка на Мариинския театър. Постановката е по класическата хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, а спектакълът се дирижира от легендарния Валерий Гергиев. Режисьор на филма е Рос Макгибън.

Преживяването “Лебедово езеро” на 3D е част от събитията, които отбелязват 275-та годишнина на руския балет и на световноизвестната руска класическа школа.

Публиката ще има усещането, че е влязва в магичната атмосфера на вечната приказка за любовта, облечена в танц, тъй като компанията на Джеймс Камерън и Винс Пейс използва същата технология, с която спечели “Оскар” за специални ефекти за филмите “Аватар” и “Животът на Пи”. Всеки в киносалона ще има чувството, че е сред придворните в балната зала, където принц Зигфрид напразно избира своя годеница, а пърхащите наоколо лебедови крила ще галят сетивата с непосредствеността на жив спектакъл.

Информация за билетите за „Лебедово езеро“ RealD 3D може да се открие тук: http://www.kinoarena.com/%D0%9B%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BE-RealD-3D_331046.html

Сподели в: