Ваня Щерева и Людмила Сланева с първа книга

Дуетът Ваня Щерева и Людмила Сланева издават първата си книга

Един текст за разрушителната сила на егото, която те кара да се замислиш дали не си правим големи бели като му се подчиняваме. Книга, която показва, че най-лесният начин да бъдеш обичан е да извадиш честно на показ нещата от себе си, които смяташ за срамни.
На пазара вече е най-новият продуктът на Ваня Щерева и Людмила Сланева. За изненада на всички, става въпрос не за песен, а за книга. Романът се казва „Мила Мерилин” и премиерата му се състоя на 19 в столичния клуб „Студио 5”. Това е деветият поред роман на Ваня и първият за Людмила. Писателките се превъплъщават в образите на двете героини Мила и Мерилин и всяка от двете пише независимо от другата – Людмила е Мила, а Ваня – Мерилин. „Имахме период, в който писахме тайно една от друга. Бяхме си забранили да си показваме кой какво разказва. Накрая събрахме отделните глави и се оказа, че се допълваме перфектно.”, споделиха авторките на „Мила Мерилин”.
За първи път в България беше направен филмов трейлър към роман. Триминутното видео, заедно с мейкинга на снимките на корицата на книгата, са записани на диск – подарък към книгата. „Мила Мерилин” може да бъде закупена от големите книжарници в цяла България на цена от 10 лева.  
Сюжетът на романа среща двете героини – Мила и Мерилин, които се запознават след смъртта на Виктор, с когото Мила живее от осем години, а Мерилин има връзка от три месеца. Мерилин и Виктор са съучастници в обира на банка, заради който той умира, а тя е арестувана. След погребението, Мила намира писма в пощата на Виктор до Мерилин. Тя решава да плати гаранцията, освобождаването на другата жена. Целта на Мерилин е да открие къде са парите, подозира Мила в тайно съучастие на Виктор. Мила иска да опознае „съществото, наречено Мерилин”, за да проумее какво му е липсвало при нея и защо му е трябвала тази връзка…
В това „опознаване” героините преминават през омраза, лъжи, подозрения, обиди, приключения, стигат до смешни ситуации, до общи битки, и до един доста приятен и неочакван финален резултат…

Сподели в: