Ваня Щерева: Аз съм просто артист

Малко остана до официалното представяне на дългоочакваната й нова книга "Фасове". През това време си позволяваме да ви напомним за тази така противоречива и в същото време така интересна личност с едно малко спретнато интервю. Дами и господа: Ваня Щерева, актриса, певица, писателка, а понастоящем и вокал на група "Мачпойнт". Какво още да очакваме от нея? Разберете сами!

Чувстваш ли се успяла? Ако да – каква е твоята лична формула на успеха?

Да. Успяла съм да вляза в себе си и да открия важното ми нещо. Успяла съм да развълнувам разни хора с творчеството си. Успяла съм да създам живот. Ей тези три неща, мисля, са достатъчни, за да се чувствам успяла. Формулата на успеха е да си наумиш своите няколко неща, които те радват, и като си ги постигнеш, значи си успял.

Само талант ли е нужен, за да станеш добър певец или писател?

Не само, въпреки, че е много важен талантът. Характер за битки и дисциплина са другите движещи фактори. Аз отдавам голямо внимание и на късмета. Даже тайничко го слагам на първо място. Благодарна съм му. Желая на всички да имат моя късмет.

 Като какъв определяш стила си?

А де… някакъв уличен ще да е… „Правя си, квот си искам”- ей така се казва стилът ми.

Имаш ли си любима твоя песен?
Моя… да… „Ще те купя”. Особено сега, когато я свирим с „ Matchpoint”.  Мисля, че на цялата група е най-любимата.

Като певица, или като писател се чувстваш по-комфортно? Мислила ли си да изпиташ таланта си и в други изкуства като театъра или киното?
Всякак се чувствам комфортно. За певица не се имам, въпреки, че пея много по-често по  клубове на живо от доста певици, които са усъвършенствали буфосинхронадата. Аз съм просто артист, който има да каже някакви неща. И след като имам за казване, да, защо да не го правя и чрез театър или кино?

В какво вярваш?
В Доброто. Въпреки, че ме подвежда много често. Казваш си… Боже, нали живея според правилата ти, защо не се получава, все съм добра, все съм търпелива, все прощавам, все извинявам… Днес с един мой колега сериозно обмисляхме някаква сделка с Дявола. Ама се отказахме и двамата доста страхливо, защото било завинаги, ми каза той, а аз връзка „Завинаги” си представям само с един човек в този живот и той определено не е Дявола…

Можеш ли да се опишеш с три думи?

Не.

На кои артисти се възхищаваш – в музиката, литературата, киното, театъра, визуални и изящни изкуства? И подражаваш ли на някого?

Ред Хот Чили Пепърс са групата, която искрено ме радва. Булгаков, Селинджър… Не мисля че подражавам. Уча се. И се радвам искрено на нещата, които някои хора могат, а аз не.

Как се освобождаваш от стреса? Какво обичаш да правиш през свободното си време?
Нямам стрес. И свободно време. Всичко, което правя, ми носи радост и поема цялото ми време. А когато не се отнася за работа- намирам време и за приятелите си, и за тренировки по тенис, за кънки, за фитнес…

Предишната книга на Ваня "30 неизвинени"

Сподели в: