Валери Добрев открива изложба "Изкуството на Духа"

На 3 юли от 19 ч., в галерия Веда арт ще се състои официалното откриване на изложбата на Валери Добрев "Изкуството на Духа".

„Наричам картините си космически, защото те носят автентичния код на цялата гама от космическия спектър, с който се спускаме като божествени същества на Земята. Този код се намира и в нашето ДНК, затова те работят и на ниво ДНК. Те кореспондират с нашата вътрешна същност,нашето сърце, със сърдечния пламък, с душата и духа ни. Ще усетим, че когато сме насаме с тях и ги съзерцаваме, те разтварят чакрите ни и енергийте в тялото ни започват свободно да текат. В този момент може да се случат уникални неща – вътрешни пътешествия, или вътрешни разкрития.

 Затова казвам, че това е синтезирано космическо творчество. Като своеобразни учебници те ни преподават на вътрешно ниво знание и мъдрост, с която обогатяваме нашето вътрешно развитие и разгръщане на нашия висш Аз. Свързваме се по-добре с висшите аспекти на битието и по-добре интегрираме нашата духовна същност.

Като резултат започваме по-додбре да функционираме в материалния, във физическия свят, в който живеем, защото спъваме на Земята като напълно интегрирани същества и можем да проявим Божествения замисъл за нас, който е любовта”.

Валери Добрев

Валери Добрев е изследовател, изучаващ въздействието и еволюцията на човешкото светлинно тяло и съзнание. Той е артист, пише поезия, рисува  енергийни картини и мандали с графит, с маслени бои, акрилни бои, сух пастел. Графика, ландшафт, абстракция, сюрреализъм. Специалист е и в отглеждането на лимец. Изнася лекции и работилници на разлини теми.

Валери Добрев беше участник в Международния форум-изложение "Здраве, щастие, красота", който се състоя от 13 до 15 юни в София. Там посетителите имаха възможност да видят реплики на енергийните картини, които оригинали ще видим на изложбата на 3 юли.

Място: бул. Цар Борис III № 430

Сподели в: