Валентина Маринова тръгва по стъпките на Джоан Роулинг на 22

Вълшебната история "Мария и децата на Ламски" ще бъде онлайн роман с продължение

По стъпките на най-известната съвременна писателка на детски романи в света Дж. К. Роулинг тръгва Валентина Маринова, която е само на 22 години. Тя вече е готова с първата си вълшебна история с главни герои 5 деца, чийто приключения преминават през различни светове и измерения. "Мария и децата на Ламски" ще бъде публикувана на части в интернет в продължение на 3 месеца.

Вълшебната история на 16-годишната Мария, поверените й четири деца от семейство Ламски и 17-годишният принц Маркус ни прехвърля през няколко измерения и епохи. Часовник, който има способността да променя времето, и сфера, която отваря портали към други светове, са само част от предметите, които съпътстват приключенията на петте деца.

Валентина споделя, че отдавна иска да напише нещо за деца и най-накрая го е направила. "Писането на книга не изисква задължително повод. Понякога просто чувстваш необходимост да развихриш цялата си фантазия, а колкото и клиширано да звучи, нищо не ти дава по-голяма свобода за това от белия лист хартия.", казва тя. И наистина първите три глави от "Мария и децата на Ламски" са написани именно на хартия, уверява ни авторката.

Въпреки наличието на вълшебни предмети, книгата не е предназначена за най-малките, а ще се хареса повече на подрастващите между 10 и 15 години, а може би и на техните родители.

Първата глава от "Мария и децата на Ламски" ще бъде публикувана в електронен вариант на 25 октомври. Целият роман ще излиза на части на специалния блог www.lamski.azcheta.com. По една от главите ще бъде публикувана всеки понеделник до януари, когато историята на петте деца ще бъде издадена като електронна книга.

Валентина е студент последна година "Връзки с обществеността" в Софийски университет. Вече е започнала продължение на романа, където Мария и Маркус отново ще са в центъра на действието. Електронното публикуване на "Мария и децата на Ламски" е проект на сайта за книги и четене "Аз чета", където Валентина е редактор.

“Аз чета” (www.azcheta.com) е най-голямата специализирана онлайн медия за книги, четене и литература в България. Сайтът съществува в настоящия си вид от година и половина, като за това време той успя успешно да се утвърди като любим източник на информация за различни литературни събития, интервюта и информации свързани с книги и четене от цял свят. Основен акцент в публикациите обаче остават читателските ревюта на книги. “Аз чета” реализира редица проекти, свързани с поощряване на четенето, грамотността и любовта към книгата.

Сподели в: