„Вакантен пост“ – първата книга за възрастни на Дж. К. Роулинг

Очаквайте на 17.12.2012 г. „Вакантен пост“ – първата книга за възрастни на Дж. К. Роулинг, която ще се появи на 43 езика! Романът неслучайно се счита за сензация от световната издателска общност – за първия месец от публикуването му само от английското издание са продадени над 1 милион екземпляра.

„Вакантен пост“ (превод: Венцислав Венков, цена: мека подвързия 20 лв., твърда подвързия – 25 лв., 448 стр., формат 145/213) ни пренася в красивото провинциално градче Пагфърд и проследява драматичните събития, последвали неочакваната смърт на Бари Феърбрадър, един от членовете на градския съвет. Овакантеното от Бари място пали фитила на ожесточени междуличностни битки. Героите на Роулинг са забележително пълнокръвни, стилът й е колоритен, увлекателен и жив. Книгата разгръща трайни и остри социални проблеми, издържана е в духа на викторианския роман, но притежава модерно звучене с елементи на сатира, фарс и черна комедия.

Дж. К. Роулинг е родена през 1965 г., следва класическа филология, изучава френски език, работи за „Амнести Интернешънъл“, известно време пребивава в Португалия. Знаменитата серия за Хари Потър замисля по време на едно досадно пътуване с влак от Манчестър за Лондон. Седемте книги от поредицата, издадени от 1997 до 2007 г., печелят множество награди, продадени са в над 450 милиона екземпляра в цял свят, разпространени са в повече от 200 страни и са преведени на 74 езика. За заслуги към детската литература Дж. К. Роулинг е носителка на най-високото държавно отличие на Великобритания – Ордена на Британската империя.

Стартира и сайт посветен на книгата:
http://vakantenpost.colibri.bg/

както и facebook група http://www.facebook.com/VakantenPost

Чрез тези две платформи издателиете ще държат връзка с читателите и ще ги уведомяват за всички новости около „Вакантен пост“. Също така ще разиграят игра и ще разпределят 50 чудесни награди, сред които специални екземпляри от книгата, подписани лично от Роулинг и голямата награда – полет за двама до Лондон.

Сподели в: