"Бяло сладко" – неразказаната история на Бялото братство

Известният български писател и журналист Димитър Шумналиев ни изкушава с „Бяло сладко”. Това е роман за неразказаната история на Бялото братство. Очакваме романът да излезе по книжарниците на 8 юли, а премиерата на книгата ще се състои на 13 юли от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”!

„Бяло сладко“ (издателство "Колибри", 424 лв., 20 лв.) е първият по рода си художествен прочит на Бялото братство. Имал ли е дъщеря Петър Дънов? Какви тайни пази архивът на Ру, личната стенографка на Учителя? Фантазията и ерудицията на автора вдъхват нов живот на документалния материал, на всички спомени, записки и автентични свидетелства за Бялото братство. Така се ражда този майсторски композиран роман с вкус на мистификация, за една легендарна личност, която винаги е била обект на дискусии.

Димитър Шумналиев ползва архиви, спомени, записки, свидетелства на Бялото братство. Премества се да живее до гроба на Петър Дънов в кв.”Изгрев”, София. На ул. „Опълченска” 66 Учителя и Георги Димитров делят една къща. Учителя неведнъж спасява пролетарския вожд от полицейски хайки. От Москва Георги Димитров разпорежда на народната власт Петър Дънов да бъде погребан в Изгрева, върху терен на дъновистите. Върху останалите парцели е построено… посолството на Съветския съюз.

За автора:
Димитър Шумналиев едва ли се нуждае от представяне. Завършва с диплом Писателската програма на Университета в Айова, САЩ, специализира френски език и култура в Университета на По, Южна Франция. Дългогодишен журналист и писател, той е автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски и други езици.

За сборника „Влюбени разкази” получава авторитетната литературна награда „Балканика" за 2004 година. Носител на Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Признава, че романът е дългата му любов, късият разказ – бързата изневяра.

Прочетете интервю с автора:

Димитър Шумналиев: Дай боже повече да ухаем на любов

Сподели в: