"Бягство" е темата на Европейския конкурс за сценарий на късометражен филм

Започна седмото издание на Европейския конкурс за сценарий на късометражен филм на NISI MASA. До 31 юли 2008 г. той е открит за участници на възраст между 18 и 28 години. Основната тема  е “Бягство” (Escape).

Конкурсът се осъществява в мрежата на NISI MASA от европейски организации в 19 държави – Австрия, Белгия, България, Германия, Испания, Италия, Македония, Полша, Румъния, Русия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватска, Чехия, Швеция и Косово (администрацията на Обединените Нации).
Организатор на конкурса в България е сдружението с нестопанска цел „СЕДЕМ”, с подкрепата на продуцентска къща Little Big Films и спонсорството на Обединена българска банка.

Конкурсът се провежда в две нива – национално и международно. Първият кръг завършва на 31 юли 2008 г. във всички страни, след което всяка от националните групи на NISI MASA ще определи от един до трима победители през месец септември. Съставът на българското жури ще бъде обявен след края на срока за приемане на сценарии (31 юли 2008). Журито ще присъди
няколко награди за сценарии от България:

награда на Little Big Films – 1000 евро.
награда на Обединена българска банка – 500 лева.

Избраните сценарии ще вземат участие в европейския кръг на конкурса.
Международно жури през ноември 2008 г. ще награди трима сценаристи на среща в Загреб, Хърватска. През януари 2009 г. те ще бъдат поканени от NISI MASA на уъркшоп по сценарно писане и пичинг пред европейски продуценти във Франция. Паралелно с това ще им бъдат присъдени три награди на NISI MASA под формата на продуциране и разпространение на
филми по наградените сценарии.
Очакваме сценариите на български език заедно със следните документи за участие:
– попълнен формуляр за участие от сайта www.nisimasa-scriptcontest.eu
<http://www.nisimasa-scriptcontest.eu/>
– сценарият в електронен вид, изпратен до Bulgaria@nisimasa.com
– едно печатно копие на сценария, адресирано до:
Сдружение «СЕДЕМ»
ул. “Фритьоф Нансен” №35
ет.3, ап.6
София 1000
По желание авторът може да изпрати обяснителна бележка от максимум една страница, описваща по какъв начин неговият/нейният сценарий интерпретира темата “Бягство” (Escape).

Сподели в: