Бърза игра: Спечели двойна покана за дербито на века: Вагнер vs Верди

Софийската опера и балет и Националният дворец на културата дават възможност да спечелите двойна покана за концерта „Дерби на два века: Вагнер vs Верди”, който ще се проведе в зала 1 на НДК на 27 октомври от 18.30 часа.

Всеки, който иска да се наслади на най-доброто от творчеството на двамата големи композитори може да опита късмета си като отговори на следния въпрос:

„Кои са фигурите, които „излизат” от главите на Верди и Вагнер?

 Който познае най-много от образите, ще спечели двойна покана за концерта. Допълнително предимство ще имат тези, които обяснят каква е връзката между композитора и даденото изображение. Отговорите могат да се изпращат на адрес: vbancheva@ndk.bg до 25 октомври, петък.

Концертът „Дерби на два века” е с диригент Ерих Вехтер и с участието на солисти, хора и оркестъра на Операта.  В първата част ще прозвучат откъси от оперите на Вагнер „Танхойзер”, „Лоенгрин”, „Валкюра” и „Залезът на боговете”. Втората част ще включва части от творбите на Верди „Набуко”, „Трубадур”, „Силата на съдбата”, „Отело” и „Аида”. 

Билетите за концерта са в продажба на на касите в билетния център на НДК и на касата на Софийската опера и балет, както и през мрежата на „Ивентим” на цени от 10 до 50 лева.

Събитието е една от поредицата инициативи, с които НДК отбелязва 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди и Рихард Вагнер и тяхното влияние върху всички форми на изкуството. Кампанията е под надслов „Властелините на романтизма – 200 години вдъхновение” и включва кинопрожекции, изложба, лекции, концерти и майсторски класове.

 

Сподели в: