Българското кино общество раздаде наградите на конкурса за сценарий

В тазгодишното издание на конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество бяха получени 51 авторски текста на участници до 35 години от цялата страна. Темата на конкурса, с която всички сценарии трябваше да са обвързани по един или друг начин, беше „Контрол”, без ограничение за филмов вид или жанр.

Професионално жури излъчи трима победители. Сценарият „Небето зад хълма” на Надя Тодорова взе Голямата награда в конкурса, осигурена от продуцентска компания Screening Emotions в размер на 1000 лева. „Ще играеш ли?” на Сара Божикова от гр. Варна получи Наградата за най-добър филмов проект, предоставена от европейската асоциация NISI MASA – участие във финалния уъркшоп по сценарно описане и пичинг пред европейски продуценти в рамките на European Short Pitch през 2018г. . Журито присъди и специално отличие на Жанин Ал-Шаргаби от гр. Плевен за нейния сценарий „Една история за Ели”.

Конкурсът за сценарий и филмов проект на Българско кино общество е ежегоден и се провежда в партньорство с международната кино мрежа NISI MASA от 2002г. До момента в него са участвали над 750 автори от България.

Сподели в: