Български художници откриха изложба в Белград

Изложба на преподаватели от Националната художествена академия – София бе открита в конака на княгиня Любица, намиращ се в самия център на Белград и запазена територия за утвърдени автори, съобщиха от Министерство на външните работи.

Ректорите на Белградската художествена академия проф. Васич и на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов  се обърнаха с приветствени слова към гостите. Посланикът на Р. България в Сърбия Георги Димитров поздрави участниците и подчерта, че събитието е част от активното сътрудничество между двете академии.

Изложбата включва различни художествени форми – живопис, графика, скулптура, текстил и видеоматериали. Тя ще продължи до 5 декември 2008 г.

Представянето на българските художници е отговор на миналогодишната изложба на студенти-графици от Белградската художествена академия в София, организирана съвместно с посолството на Р. Сърбия в България.
 
Представителите на НХА посетиха резиденцията на посланика ни в Белград и разгледаха богатата картинна колекция. Бяха обсъдени и възможностите за организиране на съвместни изложби.
  

Сподели в: