Български тенор се завърна от X-ия международен фестивал “PEIZ”

Марио Николов, който е топсолист на Националния музикален театър, се завърна от Антигуа Гватемала, където приключи фестивалът “PEIZ”. Тенорът ни гостува в екзотичната държава, за да изпълни ролята на Данило от „Веселата вдовица” от Франц Лехар. Историята за любовта между бонвивана Данило Данилович и богатата вдовица Ханна Главари заплени в две поредни вечери хилядите почитатели на класиката в далечна Гватемала. Партньорка на Марио Николов в изявата му в Гватемала бе примата Еделина Кънева, която изигра Ханна.

Спектакълът бе хитовото заглавие в програмата на Х-ия международен фестивал на културата "Peiz”. Сцената на фестивала е построена на открито, в старата колониална столица Ангигуа Гватемала, обявена от ООН за образец на световното наследство. Декорът на „Веселата вдовица” е обогатен с уникалните останки от старинна църква, за която организаторите разказват легенди за съществуването на дух – почитател на оперното изкуство.

През изминалия музикален сезон Марио Николов гастролира успешно на три континента. С участието си в една от коронните си партии, на Данило в продукцията на Пражка опера и Театро лирико Еуропа „Веселата вдовица” в САЩ, популярният ни тенор очарова хиляди почитатели от Флорида до Атланта, в партньорство с немското сопрано Кристин Молинар и мексиканеца Габриел Гонзалес.

 

Сподели в: