Български стартъп създаде мобилно приложение за успешно учене на чужд език в натовареното ни ежедневие

Бабите все ни казваха, че „докато си жив, все учиш“ и какво излезе – май са прави. Например, език. По този въпрос, като че ли, вече няма спор – всеки нов език в речника ни е допълнително ценно камъче, а трупането на такива ценности повишава ценза ни като професионалисти и отваря безброй врати.

„Хубаво“, ще кажете вие, „Аз искам да уча испански, за да мога да си поръчам една голяма бира (уна гран сервеца), когато през лятната отпуска се озова в Барселона. Обаче, кога и как да го уча този език? Как да побера въртенето на картички с думи, докато тичам към метрото или да пиша домашно след работа, над печката?!“.

И ще сте много прави, между другото. С подобен опит остава и Иван Манев, основател на проекта Worrdio, когато се опитва да балансира между постоянна работа, семейство с три деца и учене на език в частна школа.

Ами, не става. Трудно е, да не кажем – практически невъзможно.

Иван Манев, например, започва търсене на подходящи приложения, които да помогнат при ученето на език и в крайна сметка – следвайки златната максима „Ако го няма, направи си го сам“ – той отделя време, усилия и стотици безсънни нощи да развие и осъществи идеята. Така днес си имаме мобилно приложение, което замества флаш картите, но ни дава много ценен коз – аудио запис на всяка дума от 34 езика, произнесена от хора с майчин език.

Мобилното приложение е създадено ОТ хора с динамично ежедневие, ЗА същите такива като тях – жонглиращи със задължения и отговорности хора, които искат да учат, докато са заети с друго – спорт, придвижване в тежкия трафик, разходка, пазар и всичко останало, което трябва да поберем в един ден.

Сподели в: