Български културен център бе открит в Дамаск

Български културен център откри в Дамаск вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, съобщиха от Министерство на външните работи. В него има българска библиотека, картинна галерия и класни стаи, където децата от смесени бракове учат български език и литература. В училището се обучават всеки четвъртък 20 деца от различни класове.

След откриването на центъра учебните занятия ще се провеждат всеки ден. Предстоят и курсове по български фолклор и театрална група.

След прерязване на лентата министър Калфин поздрави нашите сънародници и им пожела много щастливи моменти в новия им дом. "Една от важните връзки между Сирия и България сте вие и се надявам на нов импулс в двустранните ни отношения”, каза министърът. Той информира за предстоящото подписване на Програмата за изпълнение на Културната спогодба между двете страни, което ще стане факт по време на посещението му в Дамаск.

От името на дружество "Българка” българските жени, които живеят там, благодариха за оказаното внимание и помощ в тяхната дейност с думите: "Гордеем се, че сме българки и България е винаги в нашите сърца”.

Сподели в: