Български икони гостуват в Лондон

В препълнената зала „София“ в Лондон по повод националния празник на България 3 март, проф. Греди Асса и посланик г-н Константин Димитров откриха  изложбата „Духът на букви и знаци” и „Икони“ на ученици от Тревненската школа.

Н.п. Константин Димитров откри събитието, като изрази своето поздравление към гостите по случай националния празник 3 март и гостуващите с програма в БКИ, Лондон.

„Посланията на тези творби са много значещи днес – духът на знака, на буквата ни карат повече да се вглеждаме в самите нас като българи, в това, което носим като памет и знание. Радостен съм, че Фондът представя една малка част от това, което правим, но вярвам, че това е само началото. По повод националният празник ние даряваме част от тази експозиция на БКИ.“ – каза проф. Асса.

Изложбата „Духът на букви и знаци” е резултат от конкурс на Национален дарителски фонд „13 века България” в партньорство с Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”, гр. Трявна – каза г-н Орфей Миндон, директор на гимназията. Темата „Духът на букви и знаци” беше за създаване на дигитални художествени проекти в областта на приложните изкуства и дизайн и резултатът наистина е впечатляващ. В  конкурса  взеха участие ученици от НГПИ „Тревненска школа”, гр Трявна на възраст от 14 г. до 19 г. като избраните творби за участие в изложбата в Лондон са 43. Тя ще остане до 15 март в БКИ, Лондон.

Събитието се осъществява с медийното партньорство на AG Media London и подкрепата на Български бизнес клуб.

Сподели в: