Български женски квартет гъдулки смесва етно, поп и рок

Група ETNOTIX готви официална премиера на 7 април в София Лайв клуб

Единствена по рода си, българска, различна и симпатична – група ETNOTIX ще направи своята официална премира пред публика на 7 април в SOFIA LIVE CLUB, с начало 20.00ч. Четири млади и талантливи момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и певица ще замесят неповторима комбинация от етно, поп и рок звучене в първия специален, клубен концерт на групата. В програмата на събитието артистите ще заложат на авторска музика, голяма част от която на фолклорна основа. Няма да липсва и етно-танго, а за феновете на “по-твърдото и агресивно” звучене ETNOTIX ще изпълнят и няколко световно известни рок парчета на четири гъдулки.

Билети за официалното представяне на група ETNOTIX на 7 април в SOFIA LIVE CLUB от 20.00ч с цена 15 лв за билет са вече в продажба. Те могат да се закупят от системата на Ticketportal.bg, от магазините на Office1Superstore, Booktrading, Пикадили, На Тъмно, бензиностанции OMV, Билетен център в НДК и Билетна каса на зала “Арена Армеец”. Организаторът на събитието предупреждава, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място. По желание, всеки може да направи резервация на седящо място, отделно в клуба.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на ETNOTIX е от младите за младите. Седемте музиканти на сцената ще ни преведат с лекота “от минало към бъдеще”, държейки се здраво за българския фолклор, протягайки се към бъдещето смело и с въображение. Млади и чаровни, ETNOTIX вече нямат търпение да представят пред публика своята пъстра и нетрадиционна музикална  физиономия. Част от заглавията на авторските им парчета са “Щипка сол”, “Следвай ме”, “Някъде на Изток” и дори само по тях можем да си представим какво ни очаква на 7 април.

Можете да се присъедините към събититео във Facebook – ТУК.

Повече за групата:
ETNOTIX са Деница Христова (първа гъдулка), Десислава Тодорова (втора гъдулка), Деница Дончева (трета гъдулка), Латина Буневска (алтова гъдулка/), Любомира Павлова (вокал), Калоян Павлов (перкусии) Александър Кирилов (соло китара). Групата е създадена по идея на Асен Павлов, през 2014 г, а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата.

Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където те изпълняват музиката към Първа легенда – "Орфей и Космосът" и в спектакъла “Ние Българите”, пред препълнена зала 1 на НДК.

В репертоара на групата са включени както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа с етно и рок звучене.

Сподели в: