Българският филм „Ирина“ с две нови международни отличия

Българският филм „Ирина“ получи поредното си отличие след като изпълняващата главната роля Мартина Апостолова спечели наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Иран. Силната актьорска игра на българката бе заслужено отличена за пореден път.

Припомняме, че младата актриса вече спечели призовете за женска роля на фестивалите във Варшава, „Златната роза“ Варна, Котбус, Тбилиси и Хонг Конг. Към тях Апостолова добавя статуетката „Сребърен симург“ от 27-мото издание на Международния филмов фестивал Fajr в Техеран.

„Ирина“ е пълнометражен дебют на режисьорката Надежда Косева. Филмът участва и в 16-ия Международен кинофестивал Crossing Europe, където спечели наградата на публиката.

Киноразказът запознава зрителите с Ирина, която живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът й (в ролята – Христо Ушев) е осакатен при злополука, а тя – уволнена от работа.

За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш…

Сподели в: