Българският симфоничен оркестър СИФ 309 записа музиката към един от филмите отличени с „Оскар”

Музиката към „El Secreto de Sus Ojos” („Тайната на техните очи"), който беше отличен с „Оскар” за чуждоезичен филм, е записана от българския симфоничен оркестър СИФ 309 в студио 1 на БНР.

Филмът е аржентинска криминална драма, разказ за пенсиоран прукорор, който се опитва да разкрие извършителя на жестоко убийство отпреди четвърт век. Музиката към филма е реализирана по интернет миналата пролет от виртуозните музиканти на нашия симфоничен оркестър. Оказва се, че композиторът Федерико Хусид е един от редовните клиенти на компанията „СИФ 309 Филм Мюзик”, мениджър на оркестъра. Именитият български пианист и композитор проф. Виктор Чучков стои зад идеята за симфоничния оркестър, а неговата съпруга, също пианист – Елена Чучкова е отговорна за мениджмънта му. Под нейно ръководство СИФ 309 е реализирал солиден брой записи за световноизвестни музикални и филмови продукции.

Оркестърът е музицирал по поръчка на имена като Енио Мориконе („Una Storia Italiana”, „La piovra”, „Nostromo”) , Пино Донаджо („Palermo Milano”), Бруно Куле („Himalaya”, „Les Horistes”, „Oceans”), Патрик Дойл („Est-Ouest”, „Igor”), Фернандо Веласкес („El Orfanato”), Тейлър Бейтс („300”) и други. Струнните инструменти на СИФ 309 звучат и в саундтрака на филма „Чудесата на океана 3D”, посветен на опазването на световния океан. Филмът беше истински бум в кината през миналата година.

Записът на филмова музика по интернет е популярен метод за работа, който спестява средства и време. Благодарение на съвременните софтуерни технологии екипът на съответната продукция може да следи и контролира от разстояние динамиката и хода на музициране в студиото тук в София.

Сподели в: