Българският детски игрален филм „Случаят Кюри” с ТВ премиера за 15 септември

Лентата бе отличена със специална награда на VI Международен филмов фестивал „Славянска приказка”

Забавният и развлекателен български детски игрален филм „Случаят Кюри”, представящ науката по положителен начин, ще зарадва най-малките зрители със своята телевизионна премиера по случай старта на новата учебна година. След 17 поредни седмици разпространение на голям екран, съвременната българска лента ще бъде излъчена на 15 септември (събота) от 14:30ч. в ефира на bTV.

На 10 септември филмът, непосредствено преди премиерата на тв екран, филмът беше отличен със специална награда на журито от VI Международен филмов фестивал “Славянска приказка”. “Случаят Кюри” предстои да представя България по света. Лентата ще участва в Международния фестивал на детския и младежки филм в Ереван, Армения; на филмовия фестивал „Cinekid” 2018 в Амстердам, Холандия, а също така и на престижни филмови форуми в САЩ и Индия.

От тази седмица оригиналният филмов саундтрак „The Curie Case” ще бъде достъпен във всички популярни платформи: iTunes, Spotify, Amazon, Google Play Music. Автор и диригент на музиката е българският композитор Георги Стрезов. Албумът включва 14 музикални произведения с обща продължителност 37 минути.

И докато всички очакват телевизионното излъчване на „Случаят Кюри”, режисьорът Андрей Хадживасилев и неговият екип вече обсъждат възможностите за продължение на филма. Авторите очакват предложения и идеи за бъдещите приключения на малкия учен Тони и балерината Рая от феновете и зрители в официалната Фейсбук страница на филма, където в момента се провеждат и много игри по повод старта на учебната година.

Сподели в: