Българските участници в Евровизия`2008 покориха Украйна

Тридневно гостуване в Киев постави старта на международното турне на Deep Zone и Balthazar за промоцията на българската песен в Евровизия`2008. До края на месеца турът ще премине още през Малта, Великобритания, Португалия и Хърватска.

Независимо от огромния медиен интерес към визитата на американския президент Джордж Буш, която съвпадна с посещението на българските звезди от Евровизия в Украйна, националните и столични медии обърнаха силно внимание на многобройните изяви на Deep Zone и Balthazar. Още с пристигането си групата попадна в централните новини на ТВ Киев, чийто екип улови тяхното импровизирано представяне на DJ, Take Me Away на един от главните площади в Киев.

По време на престоя си в украинската столица българските изпълнители бяха посрещани с отворени обятия от местните журналисти, които горещо приветстваха атрактивните музиканти. Програмата им включваше над 25 интервюта за национални медии, сред които най-популярната украинска музикална телевизия M1 и местния клон на МTV.

Deep Zone и Balthazar бяха и на ръба на поставянето на нов световен рекорд, участвайки за два часа в сутрешните блокове на всички най-гледани ефирни украински телевизии, с общ рейтинг над 25 милиона зрители. Междувременно българските участници в Евровизия` 2008 дадоха и редица интервюта за радиостанции (Lux FM, Europa Plus, Gala-Radio, NRJ Radio) и други телевизии.

Украинската национална телевизия  направи ексклузивен репортаж за България, включващ интервю с посланика ни в Украйна, представяне на най-големите наши градове, национална кулинарна рецепта и за десерт – Deep Zone и Balthazar наживо с тяхното ултрамодерно шоу.

Специално внимание на българските представители в Евровизия обърна и най-популярното музикално шоу в Украйна – “Dyvys” на канал TET. Негов екип следва Deep Zone и Balthazar в рамките на един цял ден и направи 20-минутен портрет за тях и българското парче.

Сподели в: