Българка спечели престижна награда на Световен конкурс за професионални модели

18-годишната Анна-Мария Ваклинова спечели и специалната награда Fashion look в Световния конкурс за професионални модели FUTURE FASHION FACES.

Българката Анна Мария Ваклинова триумфира на престижния конкурс Future fashion faces, който се проведе в края на миналия месец в Турция. 18-годишната красавица, която учи в 133 СОУ „Александър Сергеевич Пушкин“, бе оценена по достойнство от журито на международното състезание и взе първата награда във възрастовата категория от 16 до 20 години.

Конкурсът Future fashion faces се състоя в Анталия от 13 до 20 март и в него участваха момичета от 15 държави, сред които Франция, Португалия, бившите съветски републики, Шри Ланка, Намибия и др. Състезанието се провежда в две възрастови групи – от 16 до 20 години и от 20 до 26 години.

Красавицата прикова вниманието на специалистите с нежната си и съвременна красота, и заслужено спечели и специалната награда Fashion look.

В дефилетата Анна-Мария се представи с тоалети на български дизайнери, официална рокля на модна къща Princess, национален костюм на „Шевица“ -Благоевград, както и тоалет на „Пирус“ – Сандански, а участието й там бе подкрепено от фирма „СиКомерсиал“ – Самоков.

Въпреки че е само на 18 години, Анна-Мария бързо си пробива път в модните среди и вече има изяви на модна фиеста „Албена – 2015 г., Sofia Fashion Week 2015-2016 г. и други модни форуми.

Повече за Анна-Мария:
Ръст: 175 см.
Гръдна обиколка/талия/ханш -80 см./62 см./88 см.
Обувки №:39
Зодия: Рак
Цвят на косата: кестеняв
Цвят на очите: зелен

Повече за конкурса Future fashion faces

Future Fashion Faces WORLD е конкурс за професионални модели (мъже и жени), който има за цел да демонстрира техните умения на модната сцена. Манекени от цял свят участват в състезанието, което се радва на огромен интерес от медиите и е един от най-престижните конкурси в модния бранш. На сцената моделите дефилират с последните колекции облекла, бански костюми, бижута, обувки, прически и аксесоари. Future fashion faces е силен трамплин за моделите към световните модни подиуми.

Сподели в: