Българска банда Rebelites на европейски конкурс за реге музика

Една от най-нашумелите напоследък и перспективни реге групи в България, Rebelites здраво набира скорост в европейския конкурс за реге музика Rototo Reggae Contest Europe.

За момента момчетата са на второ място сред всички банди от Източна Европа и Балканите, като се конкурират с повече от 15 групи от Русия, Турция, Естония, Литва, Латвия, Сърбия, Гърция, Естония и др.

Наградата в Rototo Reggae Contest Europe е не просто признание, а дава възможност на победителя за участие в редица европейски реге фестивали, както и осигурява ангажименти в клубове из цяла Европа.

Конкурсът се състои от три кръга, като първият зависи от вота на публиката и оценката на  журито. Трите банди от всеки регион, събрали най-много точки в първи кръг, заминават директно на полуфинали (през март-април 2014 г.), където журито ще оценява изпълненията им на живо. След този етап следва големият лайв финал и европейско турне.

Rebelites са на крачка от полуфиналите, тъй като за момента са втори сред групите от своя регион. Всеки, който желае да ги подкрепи, може да го направи като посети техния профил в конкурса  – http://www.reggaecontest.com/bands/rebelites , да въведе в полето над видеото им своя e-mail и отбележи, че е съгласен с условията на конкурса, след което да "затвърди" своя глас на получения е-мейл с линк за потвърждение.

Крайният срок за гласуване е 17 февруари 2014 г.

Състав Rebelites: Михаил Люлев (IrieBear) и Бисрат Моджо (Biso) – вокали;  Александър Даниел (Sandy) – барабани; Александър Георигиев (Alex G) и Хари Селдън – китари; Петър Щерев (Пеши) – тромбон; Димитър Бакърджиев (Shorty)- саксофона; Цецо – синтезатор

Сподели в: