"Българска армия" стана първият зелен театър

Освен с интересния си афиш театър "Българска армия" вече е с още едни гърди напред пред останалите театри. Пролетният сезон за него започна с голяма промяна – той стана първият зелен театър.

Във вторник, 30 март, с гостуването на сертифицирана био козметика официално беше преставена неговата нова зелена политика. Близо 40 актьора от трупата ще бъдат гримирани само с немските козметични био продукти "Logona" и "Sante". Освен грижата за здравето и външния вид на актьорския състав, театърът има и редица други зелени инициативи: въведено е електронно закупуване на билети, започва да използва енергоспестяващи крушки и да прилага отговорно отношение към използването на материали и оборудване, като хартия и тонер касети за принтери. Предстои също активно участие на служителите на театъра в различни инициативи с екологична насоченост.

„Гордеем се да бъдем първия „зелен театър” в България. Смятам, че популярността на театъра и на нашите актьори може да помогне за информираността по тази така важна кауза, в която можем и трябва да участваме всички. Като повечето добри неща и това започна случайно, след като талантливата Йоана Буковска прие да стане лице на тези марки в България. После театърът реши да направи първата „зелена” крачка и да гримира всички свои актьори с тази био козметика. Сега разработваме и сериозна дългосрочна зелена политика. Макар и театър с традиции, ние сме достатъчно смели да бъдем пионери в тази област и смятам, че това ще ни донесе само позитиви,” – заяви директорът на театър „Българска армия” Митко Тодоров.

От своя страна представителят на козметичните марки за България, Стела Николова, посочи, че за тях е голяма чест да бъдат партньори на зелената политика на театъра, защото това е уникално партньорство, което не се е случвало в нито една от страните, където тази козметика се продава.

Изложба разглежда живота ни в "Биотоп"

Сподели в: