Българската модна индустрия е приета в световното модно семейство

Националната камара за мода на Република България е щастлива да съобщи, че е общоприета в световното модно семейство за популяризиране на българската модна индустрия по света. Полученото световно признание е висока чест за настоящите и бъдещи членове на националната модна институция, съпровождащо 5-та година от нейното учредяване.

На основание документи, представителство и доказано успешна организационна дейност Националната камара за мода на България отговори на световните изисквания, с което получи ексклузивните права да представлява България в Световна Седмица на Модата, Световни Модни Награди, Световна Модна Академия, Световна Модна Асоциация и Световна Модна Фондация

Първите номинации за Световни Модни Награди България 2008/2009 ще бъдат определени на предстоящите:

Софийска Седмица на Модата, 17-22 февруари 2009 за дизайнери и модни къщи с колекции висша, експериментална, авангардна и луксозна абитуриентска мода / повече за събитието и регистриране на участия: http://www.sofiafashionweek.eu, info@sofiafashionweek.eu /,  

Пловдивска Седмица на Модата, 13-19 март 2009 за дизайнери и модни къщи с колекции прет-а-порте, мъжка мода, спортно-елегантна младежка, детска мода и трикотаж / повече за събитието и  регистриране на участия: http://www.plovdivfashionweek.eu, info@plovdivfashionweek.eu /. 

Българската Седмица на Модата е част от световния моден календар, световната модна телевизионна и интернeт мрежа. Участията на всеки дизайнер или модна къща е с минимум 15 модела до максимум 80 и се осъществява чрез самостоятелни модни дефилета, групови или частни модни партита. Предоставят се и представителни шоу-румове за изложение на уникалните авторски колекции.

След приключване на текущото национално държавно утвърждаване очаквайте специална пресконференция за представяне на любопитни детайли на събитията у нас и за финала в Холивуд, Кодак театър, Лос Анжелис-САЩ.

Сподели в: