Българе разтърсиха НДК със спектакъла Албена

Снощи Зала 1 на ДНК бе разтърсена от невероятните народни танци и песни, включени в Албена – новия спектакъл на ансамбъл Българе. Красота и зрелищност, неземни гласове, звук и визия – това са само меки определения за спектакъла, в който взеха участие над 50 души – танцьори, певци, музиканти. В центъра на сцената и спектакъла бе Албена Вескова – солистка на Национален фолклорен ансамбъл Българе. Тя представи популярни и авторски фолклорни песни от Родопите, Македонския край, Добруджа и Тракия. Уникален бе авторският аранжимент на Иван Киришев – автор на музиката на почти целия спектакъл.

Акцент в спектакъла е надиграването на “Най-добрите танцьори в България”. Надиграваха се Македонеца, Добруджанеца, Тракиеца, Шопа и Родопчанина.

На сцената се качи и прима балерината на Софийската опера – Вера Танова и партньорът й Трифон Митев, а във финалните сцени участват и танцьори от Националното училище за музика и танц.

Тоалетите на Албена са изработени от модния дизайнер Цено Вутов, а костюмите на ансамбъла – от художничката Жени Рангелова.

Вижте видео погледа

Сподели в: