"Българе" подготвят грандиозен спектакъл във Варна

След покоряването на Бродуей и Русия най-големият частен, професионален фолклорен ансамбъл в Европа ще има възможността да се изяви и на варненска сцена. След четиригодишно отсъствие ансамбъл „Българе” за първи път ще представи на варненската публика третия си грандиозен спектакъл „Албена”.

Ако си мислите, че “Това е България” и “България през вековете” са много различни, то непременно трябва да видите третия спектакъл на ансамбъл “Българе” – “Албена”. Със сигурност няма нищо общо с първите два. Този спектакъл показва красотата и силата на българската фолклорна песен. Тази песен, която е съхранила нашия дух и самосъзнание през вековете, която ни прослави в целия свят и полетя в Космоса дори. Уникалното представление разкрива с пълна сила таланта на солистката на ансамбъла Албена Вескова, и като певица, и като актриса и като автор на песни. За около 1ч. и 40 мин. Тя изпява на живо 15 фолклорни и авторски песни от Родопите, Добруджа, Тракия и Македония.
Освен Албена Вескова на сцената излизат родопския певец Любомир Петов, откритието на ансамбъл “Българе” група ”THE UNIQUE VOICES ”, гайдаря Веселин Кузмов, кавалджията Владимир Величков и цигуларя Атанас Славов – Мравчо, които по отделно и заедно смайват публиката с невероятните си изпълнения.

Разбира се, че в спектакъла не само се пее. И този път ансамбъл “Българе” показват красотата на българския фолклорен танц, по нов и оригинален начин, изпълнен с много ефекти и новаторски режисьорски решения. Особено се открояват женския варненски танц и хорото на три ката, което демонстрира универсалността на танцьорите от ансамбъла.
Гвоздеят на спектакъла е “Надиграването на най-добрите танцьори на България”, победителят от което се определя с аплодисментите на публиката. Музиката на това танцово шоу е на композитора Цветан Цветков, а в него взема участие автора на спектакъла Христо Димитров.
На сцената за първи път във фолклорното изкуство ще участват  коне и  каскадьори . Но най-изненадващо е присъствието на прима-балерината на Националната опера и балет – Веса Тонова и нейните партньори.

Спектакълът се организира със съдействието на Община Варна.

9 юни 2010г. 20:30ч Летен театър град Варна
Билети на касите на ДКС и летен театър,както и в мрежата на www.eventim.bg

Сподели в: