Бъдещето на българското село – дискусия с вход свободен

На 27 септември, от 19:30 до 22:00 ч. в Клуб на пътешественика и в рамките на програмата „Зелени дни“ ще се проведе отворена дискусия „Посока българското село„. Входът е свободен.

Мястото: ул. „Сердика“ 19
*  *  *
През последните няколко години интерсът към селата в България нараства. Все повече млади хора са изкушени да оставят забързаното си градско ежедневие и да се установят на село. Има ли смисъл това начинание и можем ли да сме успешни, живеейки на село.

За да е смислена и ценна дискусията сме поканили няколко човека, които ще споделят опита и идеите си от живота си на село. Така заедно ще достигнем до “онова нещо“, което ги е запалило да потърсят ново място под слънцето.

В дускията ще участват експерти, които ще разкажат как да се развиваме професионално, живеейки на село в България, а защо не и да спечелим повече (млади) хора за това голямо завръщане към корените. Българското село има нужда от нас, в него са и нашите собствени корени, фундамента на нашата национална идентичност.

На Зелените дни ще има състезания, щандове на био продукти, представяне на каузи, дискусии, Карнавал на биоразнообразието и др.

Сподели в: