"Бурята" на Столичния куклен театър е в очакване на Икар

Емблематичната постановка за възрастни "Бурята" на Столичния куклен театър е с две номинации за Икар – за най-добър спектакъл и за авторска музика. Зрителите ще могат да го гледат тази вечер – 16 януари – от 19.00 часа в салона на ул. Гурко 14.

Това е един различен спектакъл, адаптация на "Бурята" по Шекспир за възрастни. Постановката на Катя Петрова предлага необичаен поглед към вселената на човека, към неговия вътрешен свят, осеян с противоречия и бури – буквални и метафорични, по-малки и по-големи.

В „Бурята” събитията се случват динамично, времето тече бързо, така както бързо се променя и движи историята. Редуват се любов, омраза, страдания, силни страсти, една власт сменя друга.

Спектакълът е горчива приказка за човека, за амбициите му да господства над света, за вътрешните борби в самия него, за кошмарните му сънища, но също така и за прошката и покаянието, като последна възможност да се прекъсне лабиринтът на злото, като единствен начин да се възстанови хармонията, да утихне бурята и отново да изгрее слънце.

Сценична версия и постановка – Катя Петрова
Кукли и сценография – Рин Ямамура
Музика – Христо Йоцов
Участват: Мая Бежанска, Мариета Петрова, Румен Угрински, Георги Спасов, Румен
Гаванозов, Георги Стоянов, Камен Асенов, Димитър Тодоров, Димитър Иванов

Сподели в: