„Бургас и морето” 2013 има своите 12 песни-финалисти

Ясни са песните, които публиката ще чуе на 3 август в Летния театър на Бургас. Подборната комисия в състав – председател Митко Щерев и членове – Йорданка Христова, Гриша Трифонов, Тома Спространов, Йордан Георгиев, Атанас Стоянов, Драгомир Симеонов, Светослав Николов, Георги Янакиев и Димитър Маджаров изслуша 44-те песни пристигнали за конкурса. Единодушно беше мнението на присъстващите, че всички представени песни са на много високо ниво, което показва и едно много добро бъдеще за българската поп музика. Всеки един от членовете на подборната комисия даде своята оценка по десетобалната система, и след обявяването на класираното стана ясно че избраните 12 песни единодушо са сред фаворитите на всеки един от комисията. Финалистите, подредени по точки са следните:

1.Как да ти кажа – муз. и арж. Светослав Михайлов, текст и изп. Стефка Емилова;
2.Бургаски спомен – муз и арж. Светослав Лобошки, текст Пейо Пантелеев, изп. Роси Кирилова и Панайот Панайотов;
3.Малка песен за любов – муз. и арж. Дани Милев, текст Мариана Попова, изп. Неделяна Христова;
4.Хелоу без гудбай – муз. Мартин Антонов, текст Иван Тенев, арж. Светослав Лобошки, изп. Кристина Димитрова и Орлин Горанов;
5.Аня (Песен за морето) – муз. Стефан Димитров, текст Асен Ошанов;
6.Любов е да дадеш – муз. и арж. Валери Костов, стихове Надежда Захариева, изп. Ваня Костова, Боян Михайлов и вокална група;
7.Може би още те обичам – муз. Асен Масларски, текст Живка Митова, арж. Димитър Гетов, изп. „Тоника” & Асен Масларски
8.Лято на екс – муз, текст, арж. и изп.Петър Писарски и Благовест Зерлиев;
9.Прости ми – муз. и арж. Валентин Пензов, текст и изп. Мина Пенкова;
10.Вълшебен миг – муз. и арж. Камен Драндийски, текст Матей Стоянов, изп. Маргарита Хранова;
11.Завръщане – муз. и арж. Ефтим Чакъров, текст Данна Донку, изп. Стефан Илчев;
12.До мен – муз. Цанислав Петков, текст. Мина Пенкова.

В срок до 1 юни всички автори следва да предоставят песните си в завършен вид. Всички песни ще бъдат излъчвани по радиостанциите след 1 юни, с цел тяхната разпознаваемост от слушателите и зрителите. Публиката в Летния театър на Бургас ще има възможност да избере своята песен-фаворит и да и даде най-голямата награда за един автор – тази на публиката.

Забележка: Песните, на които не е посочен автор на аранжимента и изпълнител са предоставени за слушане от подборната комисия в ДЕМО вариант.

Сподели в: