Бургас – домакин на Национален турнир по акробатичен рокендрол

Четвъртият Национален турнир по акробатичен рокендрол ще се проведе в събота, 23 февруари 2008 г. в Бургас.
Домакини на престижното състезание са Танцова Академия Бургас и клуб по рокендрол “Rock fans”. За пръв път тази година съревнованието ще премине със съдействието на Община Бургас и под патронажа на кмета Димитър Николов.
Домакинството на турнира по акробатичен рокендрол е предоставено на Бургас от Българската Федерация по Акробатичен Рокендрол и се дължи както на славата на Бургас като център на танцовото изкуство и спорт, така и на традициите, които има градът в развитието на акробатиката. Турнирът ще протече според регламента на БФАРР. За участие са поканени  най-добрите български клубове в трите основни групи: деца, юноши и  Клас С.

Старт на надпреварата ще бъде даден в 18.30 ч., в Балната зала на Академията. За състезателите са  осигурени тонизиращи енергийни напитки и награди, а за публиката са подготвени приятни изненади. Цената на билетите е 5 лева, като продажбата ще започне 2 часа преди състезанието в самата Академия. Специално за турнира се очаква да пристигне част от екипа на Слави Трифонов, в който ще бъде и новият носител на първа награда от конкурса “Танцувай с мен 2” – бургазлийката Петя Хлебарова. Вечерта ще приключи с дискотека за участници и зрители. Поощрявайки развитието на акробатичния рокендрол в Бургас, домакините от Танцова Академия организират от 1 март нов курс за начинаещи – за всички, желаещи да се потопят в магията на рокендрол, туист и суинг.

Сподели в: