Бургазлията Георги Дюлгеров спечели четвърто Гран При във Велико Търново

Младият бургаски талант Георги Дюлгеров добави четвъртото си поред Гран При в своята биография, след като спечели статуетката на Европейския младежки конкурс „Короната на Търновград”. Бургазлията превзе публиката във Велико Търново и журито измежду 150 други участници на възраст от 13 до 35 години. Блестящото му изпълнение на песента “Camino” предопредели победата му още в първия тур.

В конкурсната програма взеха участие представители от 17 страни. Те се състезаваха в категории за изпълнители на класическа музика, поп-рок и джаз, както и за нова авторска песен.

Конкурсът се проведе под патронажа на кмета на Велико Търново Румен Рашев и на ректора на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ.

Георги Дюлгеров в момента се готви за участието си в Международния фестивал Carpathia Festiwal” – Жешув 2008, който ще бъде официално открит на 20 май 2008 г. В полския курорт българинът ще се състезава с още 25 изпълнители от 15 държави. Междувременно талантливият изпълнител работи усилено и по дебютния си албум, който се очаква да излезе на музикалния пазар в началото на есента.

Сподели в: