БТР пристига за 25 години Бургас и морето

Конкурсът ще се проведе на 4 и 5 август в обновения театър в Морската градина на Бургас. Той ще бъде пряко излъчван по БНТ. Първата вечер на сцената ще се съберат едни от най-популярните български изпълнители – Лили Иванова, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Панайот Панайотов, Веселин Маринов, Петя Буюклиева, Катя Филипова, Деян Неделчев, Орлин Горанов и група Сигнал.

12 са общо заглавията на песните, които ще се състезават в категория Песен. За участие в конкурса са се борили авторите и композиторите на над 100 песни. Бургазлии и гостите на града ще могат да чуят селекционираните песни в изпълнения на Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Мария Бъчварова, Найден Милков, Наско Стефанов, Искрен Пецов, Росица Кирилова, Боян Михайлов, Дани Огнянов, Стефан Илчев и Нора Караиванов.

Втората вечер от конкурса ще е посветена на изпълнителите. Седем нови имена ще могат да видят на сцената на летния театър почитателите на българската популярна песен. Голямата изненада тази година, според организаторите, ще бъде участието във втората вечер на солиста на групата Юрая Хийп Джон Лоутън. Същата вечер концерт ще изнесат и рокаджиите от БТР.

За втора поредна година гласуването ще е със SMS-и. За доброто настроение ще се погрижат и водещите на конкурса Александра Сърчаджиева, Георги Любенов и Богдан Томов. 350 гости ще събере обновения летен театър в Бургас. Този път организаторите на конкурса не се притесняват от прогнози за дъжд, тъй като театърът е покрит. За съоръжението от общинския бюджет бяха отпуснати 3 млн. лева. Иначе входната такса за конкурса е символична – 3 лева.

25-тото издание на Националния конкурс за забавна песен Бургас и морето тази година ще бъде посветено на 50 години от създаването на Летния театър и 75–тата годишнина на големия български композитор Тончо Русев.

Сподели в: