Броени дни до премиерата на спектакъла "Следобедни игри" в НДТ "Сълза и смях"

На 16 и 30 октомври 2008 г. от 19 ч. ще бъде премиерата на  спектакъла "Следобедни игри" по Рома Майо на сцената на Нов Драматичен театър "Сълза и смях". Проектът е реализиран благодарение на България Арт Груп. Режисьор на продукцията е Боян Иванов, продуцент – Слав Бойчев, сценичен дизайн – Петя Боюкова. Музиката е дело на S.U.S.F.

В спектакъла участват:
Слав Бойчев, Надя Стефанова, Стилиян Стоянов, Иван Петков, Стоян Борисов, Ирина Андреева, Тони Карабашев, Димитър Иванов, Уляна Чан.

Ето какво казват самите създатели на "Следобедни игри" за амбициозния си проект:

„Следобедни игри е интересна и провокираща пиеса, а актьорите я превръщат в едно изпълнено с живот представление.Тя забавлява и шокира.Магията се случва веднага и остава валидна за всеки един зрител много след края”
                                                                                 Петя Боюкова, сценичен дизайн

"Игрална площадка, осветена от следобедно слънце. Няколко деца, очевидно от семейства с различен социален статус, играят обичайните за всяка детска площадка игри. Бързо се разкриват не само техните взаимоотношения, но и взаимоотношенията на техните семейства. Филмите, които гледат, разговорите на родителите, които децата повече или по-малко превратно са разбрали, това е техния свят, в който калейдоскопично се завъртат образите от медиите, имитирането поведението на възрастните и борбата за лидерство. Който е герой, в следващата игра може да бъде аутсайдер. Търсенето на разнообразие, на нови начини да си прекарат забавно следобеда несъзнателно ги превежда през повечето ключови моменти от живота, които ги “очакват като възрастни”.
                                                                                                  Боян Иванов, режисьор

"Спектакълът е изключително актуален със ситуацията в България в момента, тъй като драматургията и режисурата извеждат на преден план насилието и жестокостта между децата. Комичните случки и невинните спречквания, прерастващи в шокираща жестокост, поставят пред възрастната аудитория неудобния въпрос познаваме ли децата си?Ако те са такива – ние какви сме?"
                                                                                                   Слав Бойчев, продуцент

Партньори на спектакъла "Следобедни игри" са НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" , Общински културен институт "Искър", Kafene.bg- електронно списание за изкуство и култура  и Diploma.bg – студентският портал.

Сподели в: