Британската група Maybeshewill ще свири за пръв път в София на 24 септември

Британската инструментална пост рок сензация Maybeshewill ще свири за пръв път в България на 24 септември в клуб "Mixtape", София от 21:00 часа. 

Групата включва: Джейми Колинс (барабани), Джон Хелпс (китара), Матю Дáли (клавири), Робин Саутби (китара) и Джейми Уорд (бас-китара). Групи, на които могат да бъдат оприличени (с някои условности) са: Mogwai, Sigur Ros и 65daysofstatic и ASIWYFA.

Цели пет години Maybeshewill не са преставали да обикалят света и някакси между другото успяват да запишат три албума, като след всеки един концерт остават нови приятели, почитатели и клубове, които си ги търсят обратно.Те държат напълно да контролират по-голямата част от работния процес и затова записването и продуцирането се поема главно от членовете на бандата. Концертът, който предстои е част от тяхното балканско турне, което Post-Rock Bulgaria и Rawk’n’Roll организират заедно с огромната помощ на CTS Booking (Атина, Гърция) и Lovelight Production (Солун, Гърция).

Подгряващи ще са мат-рок триото от София Mental Architects, които тази година направиха малка обиколка из Румъния, Гърция и Косово в подкрепа на новия си албум “Celebrations”, който бе продуциран от барабаниста на небезивестните ISIS – Aaron Harris.

Mental Architects ще подгряват Maybeshewill и на концерта им в Солун, като това ще бъдат последните им две участия за тази година преди да се затворят в бункера си и да започнат да пишат нов материал.

Билети се продават в мрежата на Eventim. Първите 50 са на промоционална цена от 12 лева, като след изчерпването им и в деня на концерта ще се продават за 15 лева.

Сподели в: