Брейк групата HaviKoro у нас

На 28 септември 2007 в България пристигат “рицарите” на американския брейк HaviKoro. Петимата от групата, които определят себе си като “Рицари на ритъма на Одиссей” (K.O.R.O. – Knights of Rhythm Odyssey), ще бъдат специални гости на седмото издание на родния хип-хоп фестивал. Непосредствено преди да заминат за трите фестивални дни в Смолян, отново в петък, HaviKoro ще гостуват в “Шоуто на Слави”.

Феновете на „JAM ON IT – Зареди се три пъти повече” в Смолян ще бъдат първите, които ще видят на живо най-хитовата американска брейкденс формация. HaviKoro ще закрият големия финал на родното състезание.

На 29 септември, от 19 часа, в Амфитеатъра в Смолян ще започне надиграването група срещу група за награда от 1500 евро.

След тридневния финал в Смолян „JAM ON IT – Зареди се три пъти повече” и HaviKoro ще имат концерти:

  • на 29 септември в Амфитеатъра в Смолян от 20:30 часа
  • на 1 октомври в Античния театър на Пловдив от 19:00 часа
  • на 2 октомври пред Народния театър в София от 19:00 часа.

В двучасовите концерти на фестивала ще вземат участие диджей, групи и музиканти от Германия, Великобритания, САЩ и България. Българската клубна сцена ще бъде представена от DJ Skill и добре познатия на родните меломани Спенс. Входът на фестивала навсякъде е свободен.

Световната популярност на HaviKoro нарасна, когато преди три години талантливите момчета бяха избрани за водещи артисти в програмата на организация “American Voices”, наречена “Houston Artists Abroad”. С нея те участваха в Baku Jazz Festival 2004 в Азербейджан. След това през 2005 г. направиха турне във Виетнам, като станаха първите американски брейк танцьори, посетили страната. Били са на турнета още в Аржентина, Венецуела, Боливия и Перу. Оригиналните им демонстрации помнят и многобройните им почитатели в Хелзинки, Москва, Париж, Франкфурт, Хановер, Токио, Сеул, Нова Зеландия, Лондон, Цюрих, Баку и всички големи градове в САЩ.

Идването на HaviKoro в България е част от турнето им в Източна Европа. В триседмичния си тур, който започна на 23 септември. Те ще представят шоупрограми не само в големи градове като Атина, Рим и София, но и в провинциални градове като Спарта и Солун в Гърция, Неапол в Италия, Телави в Грузия, Пловдив и Смолян в България.

Сподели в: