„Брегове и птици” – изложба на Светла Косева

В живописните платна на Светла Косева има средиземноморски дух и средиземноморска чувственост. Попадаме в Ница или Барселона, Триест, Генуа или Венеция. А защо не в очарователната Варна, Дубровник или Малта?!

Градове, плавно спускащи се до самото море … Градове, които носят цивилизацията и времето в тях е застинало. Спряло е като екстериор, но не и като страст. Защото на масичка под тентите и чадърите ще видим мъж и жена влюбени един в друг, влюбени в дългите дни край морето, влюбени в любовта . Изящен кадър от филм, в който сме участвали или мечтаем да сме герои. И ако чуете басова корабна сирена, знайте, че двойката така се е скрила в лабиринта на своята самодостатъчност, че ще изпусне круиза си. Но след малко ще мине край ленивите натъпкани с риба котки, ще стресне ятото чайки и те ще изпишат ореол в тишината. Птиците са във всяка от картините на Светла Косева. Те са лятна буря или есенен вятър. И размахът на крилата им дирижира музиката на крайморската любов.

А ако в някоя картина има самотен човек, приемете го като ангел на Вим Вендерс …

Изложбата „Брегове и птици” в галерия „Натали” представя очарователната палитра на Светла Косева. Картините й са богатство за всеки изискан интериор.

Изложбата в галерия „Натали” е от 10 април до 10 май 2013г. на улица „Гурко” 38

Сподели в: