Братя Мангасариян снимат реалити сериал за интернет

Едно от първите предавания в България създадени за Уеб пространството е на Братя Мангасариян. Реалити шоуто Looky Talky проследява изявите на триото от различна гледна точка. Сериалът е в издържан интернет стил, съобразен с тенденциите на най-гледаните предавания в интернет и реализира огромен интерес от страна на зрителите. Продуцент e mcNetko.net и шоуто може да бъде гледано в канала на Братя Мангасариян в медията – http://mcnetko.net/index.php?group=474

Все повече творци имплантират своето творчество в мрежата. Предимствата са толкова много, че едва ли биха могли да се изброят всички – материалите са винаги там, зрителите сами избират кога и колко пъти да ги гледат, видеото не е прекъсвано от реклама, няма правила и изисквания (т.е. въображението на творците по никакъв начин не е ограничено). Всеки има шанс да покаже своето творчество на светa. Естествен зрителски кастинг определя, кое шоу е култово и кое не. Това за първи път дава шанс на продуцентите да заложат на сигурно.

На международното изложение за аудиовизуална продукция в Кан, основната тема беше новият вид телевизия – видеото в интернет и видеото, гледано чрез мобилни телефони. Традиционните медии – преса, радио и телевизия, вече са наясно с новата ситуация, в която са поставени.

Наличието на интернет заличава досегашните строги граници между вестник, списание, радио и телевизия. Всеки сайт може да е едновременно и четирите. Дигиталната революция неизбежно ще промени всички аспекти на медийното статукво –  технологичен, пазарен, професионален и рекламен.

Сподели в: