Боян Монтеро – с първа самостоятелна изложба

Първа самостоятелна изложба "Игри" ще открие на 28 октомври 2008 г. в софийската галерия "Дебют" Боян Монтеро – ученик в 10 клас на Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров” – София. Тя включва голямоформатни творби, изпълнени в смесена техника,  пластики и обекти.

Като цяло, експозицията носи внушението на волна, търсеща, експериментираща художническа игра. Основанието на тази игра все още се корени в самото детство и всичко, което изглежда като абстракция, е плод на интуицията и лекотата на детския почерк. Оттук и различните изобразителни решения на един образ или една тема, които не искат да сложат точка…

Изложбата ще продължи до 7 ноември 2008 г.

Награди:
2001 г. Златен медал на конкурса "Звездите на столетието ІІ (децата – художници, калиграфи, фотографи)” и отделно две първи места за цветово изграждане и идея на същия конкурс, Китай.
2002 г. Златен медал на конкурса "Звездите на столетието ІІІ ( децата – художници, калиграфи, фотографи)”, Китай.
2005 г. Специалната награда на конкурса на Руския културно-информационен център "С очите си видях бедата”, София.
2005 г. Първо място на националния конкурс за илюстрация на български народни пословици, поговорки и гатанки "Мъдростта на народа ни”, фондация "Детето и фолклора”, София.
2006 г. Годишна награда – пленер в Ковачевица.
2007 г. Поощрителна награда на годишния конкурс на Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров”, София.
2007 г. Специалната награда на конкурса на Френския културен център и издателство "Сонм” на тема: "В гората на френските вълшебни приказки”, София.
2007 г. Първа награда на конкурса "Арт колаж” на Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров” и фирма “Директа”, София.
2008 г. Втора награда на V Национален конкурс "Арт колаж”, Пловдив.
2008 т. Трета награда на годишния конкурса за живопис на Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров”, София.

Сподели в: