Ботаническите градини в София, Варна и Балчик търсят студенти-доброволци от СУ

Ботаническите градини в София, Варна и Балчик търсят студенти-доброволци от СУ "Св. Климент Охридски". Инициатор на кампанията е научно-образователният съвет на Балкански Екологичен център към Университетска ботаническа градина – Балчик търси доброволци за екскурзоводи за една седмица.

От август до сепетември може да участвате с доброволчески труд в популяризирането на научно-образователната мисия на Университетски Ботанически градини към СУ „Св. Климент Охридски”, като станете екскурзовод за една седмица.

Доброволците ще помагат и в ежедневната работа по поддържане на растителните колекции, както и в посрещането на многобройните гости на ботаническите градини.

Къде?
Университетска ботаническа градина – София
Университетска ботаническа градина Екопарк – Варна
Университетска ботаническа градина – Балчик

Черноморските ботанически градини предоставят възможност за настаняване на двама доброволци. Работата ще се организира за седемдневен период и ще включва дейности, които са в уменията и компетентностите на доброволците. Одобрените студенти ще преминат кратко обучение за работа и инструктаж по безопасност на труда.

За кандидатстване:
Необходимо е само да попълните формата „Заявление за доброволчество” и да я изпратите на адрес a.nedelcheva@biofac.uni-sofia.bg . Срок за подаване на заявленията: до 20 юли 2016 г.

Защо да участвам?
– ще съчетаете лятната ваканция с удоволетворението да помогнете в работата на едни от най-атрактивните и ценни  места в нашата Алма Матер;
– ще прекарате седем дни с приятели в обстановката на екзотични растения, морето и много туристи;
– ще научите нещо ново без лекции и упражнения;
– ще направите нещо ново в живота си, за което да разказвате на приятелите.

Сподели в: