Борис Карадимчев чества 75 години

На 30 март 2008 г. знаменитият български композитор Борис Карадимчев чества своя 75-годишен юбилей! Залата на кино "Одеон" бе препълнена от негови приятели, ученици, колеги, както и много изпълнители от създадения и ръководен от него детски музикален състав "Пим-пам".

Безспорно Борис Карадимчев е един от най-популярните и обичани български композитори. Той е основател и дългогодишен художествен ръководител на детска вокална група "Пим-пам" и за всички възпитаници на групата и до днес остава "папа". Същевременно е професор в НАТФИЗ. Създател е на някои от вечните хитове на българската музика – има над 300 популярни песни, сред които "Бяла тишина", "Хора и улици", "Нашият град" и др. Композирал е музиката за над 40 игрални филма като "Момчето си отива", "Селянинът с колелото", "Матриархат", "Оркестър без име" и много други.

На 1 юни 2007 г. българският детски портал Az-Deteto.com връчи на Карадимчев почетна грамота и плакет  за цялостен принос към детското творчество. 

Честит юбилей на неуморния и винаги усмихнат Борис Карадимчев и от екипа на Kafene.bg!

Детска вокална група Пим-пам изпълнява песничката Аз Детето, създадена от Борис Карадимчев специално по повод 5-годишния юбилей на сайта.

Снимки: Az-deteto.com

Сподели в: