Бойко Манев разкрива формулата за успешна кариера

Туристическият ментор е най-младият заместник-изпълнителен директор на хотел у нас. След дни ще бъде официалната премиера на книгата му „Щом аз мога, и ти можеш!“ (издателство "Сиела").

* * *
Всеки мечтае за добър живот със страхотна кариера и работа, която обича, но не всеки знае как да постигне това и не всеки може да открие своя път. Един млад, талантлив и успешен мъж разкрива своята рецепта за успех. Бойко Манев е озаглавил неслучайно книгата си „Щом аз мога, и ти можеш!“, защото в нея той заявява твърдата си позиция, че всеки може да успее и всеки може да види правилния път за себе си.

Бойко Манев е ментор в сферата на хотелиерството и туризма, провел над 50 обучения в България, Чехия, Белгия и Казахстан с над 1000 участници. Попаднал в сферата случайно в Щатите, когато е едва на 21 години и без никакъв опит, той преминава през едни от най-добрите петзвездни хотели у нас, за да стигне до най-младия заместник-изпълнителен директор на 31 години.

Николай Василев, виецепремиер  в кабинета „Сакскобургготски", пише в предговора : „Бойко е интересен представител на новото поколение българи – космополитен, амбициозен, трудолюбив и почтен. Той иска да успее навсякъде по света и животът го научава как. Определя себе си като "експат – нещо средно между служител и турист". Бих добавил, че експатите не са емигранти, а романтици и откриватели. Такъв безспорно е и Бойко.”

Бойко Манев споделя примери, дава съвети, предлага насоки въз основа на личния си опит. Това е първата българска автобиографична книга, в която авторът споделя мениджърския опит с благородното желание да предаде знанията, целеустремеността и волята си на всички млади хора. На едни книгата ще предложи информация как да превъзмогнат страховете си, а на други – как да анализират постъпките си, да бъдат активни. Но на всички ще даде идея как да успеят, нещо, което всички искат.

Книгата е за всички, които са осъзнали колко е важно да бъдеш позитивен, колко необходима е правилната себеоценка и колко полезно е да се експериментира. Младият човек, поел по пътя на кариерното развитие, ще открие много прилики със своята съдба, но и различия, напътствия, които биха му помогнали да успее в областта, в която се развива.

Коментират се важни аспекти от кариерното развитие – нагласата да се действа; да се контактува с различни субекти; как да бъдем на печалба в края на месеца; как да харчим финансите си правилно. Тази книга има функцията и на имиджмейкър – тя предлага модели за подражание и е коректив на погрешно зададени практики през годините. Понякога споделянето на неуспешните стандарти помога дори повече. Просто защото моделът директно се разпознава като обречен на провал. Мотото на Бойко е: „Не можем да имаме всичко. Трябва да си направим преценка – дали и доколко това, което имаме, е това, което искаме, и доколко то ни прави да сме тези, които сме. Всичко започва и свършва с нас, с мен, с теб, него, нея. Бъдете себе си и никой друг!“

Ето някои от препоръките на Бойко Манев към младия човек:

– Да бъде отворен към новото – винаги и навсякъде;
– Да се обучава – винаги и когато това е възможно;
– Да рискува – тогава, когато счита това за необходимо;
– Да бъде активен – в мислите и в действията;
– Да бъде позитивен – винаги, дори когато това му се струва трудно постижимо и невъзможно;
– Да не се подценява – човек трябва да има положителна самооценка за себе си;
– Да анализира – всяка трудност е предизвикателство и ако правилно бива анализирана, ще има правилни последействия;

Сподели в: