Божана Апостолова представя новата си стихосбирка "Беше ли любов"

НА 27 април 2010 г. Божана Апостолова ще представи в Пловдив новата си стихосбирка "Беше ли любов" с участието ще джазмените Антони Дончев – пиано и Венцислав Благоев – тромпет.

"Беше ли любов" – това са тридесетина стихотворения, в които нищо не е преиграно, съчинено, умозрително, стерилно. Божана не изсмуква лирика от пръстите си, не маниеричи и не словоблудства, стиховете й са
пълнокръвни и пълноценни. В нейната поезия усещаме дъха на истинския живот, тя е въртре в автентичните емоции на живота, разчита на живото чувство.

Още с излизането си книгата бе окачествена като полиграфическо бижу и заради великолепните илюстрации на художниците Стоян Куцев, Христо Гочев и Румен Жеков.

От 1978 г., когато излиза първата й стихосбирка „Нестинарска орис”, до 2010 г., когато излиза новата й, девета книга със стихове "Беше ли любов, Божана Апостолова упорито и без външен шум печели на своя страна все повече читатели на поезията. Освен с многобройни награди за издателската й дейност, Апостолова е
удостоена и с много награди за личното й творчество, сред които тя особено цени наградата „Пловдив” за проза, „Златния ланец” на в-к „Труд” за поезия и „Золотая муза” – за лично творчество и принос в българо-руските културни взаимоотношения.

Макар наградите да я радват, истински щастлива я прави интересът на читателите към нейните стихове.

Организатори на представянето са издателска къща “Жанет 45” и издателство “Факел”.

Място: зала “Пловдив” – Новотел “Пловдив”
Час: 18.30
Вход свободен

Премиера на стихосбирката на Димитър Кенаров

 

Сподели в: