Богът на mural жанра в графитите SMUG идва за ON! Fest 2013

ON! Fest 2013 и RUSH за поредна година представят най-актуалните международни графити артисти. Специален гост тази година е графити легендата, mural артист SMUG идва за първи път на фестивала в България. Неслучайно той е определян като „графити артист от друга планета“.

Продължавайки традицията от последните две издания на ON! Fest, и тази година ON! Graffiti ще бъде най-мащабното графити събитие у нас. Шест чуждестранни госта и най-добрите български професионалисти и млади графити артисти ще рисуват на над 17 стени на 21 и 22 септември.

Организатор на зоната отново са RUSH, които с любезната подкрепа на Molotow ще властват в добре познатото  пространство между паркинга на Интер Експо Център и входа на зала 5 (ИЕЦ).

Шотландецът SMUG, който идва за първи път в България, е известен с перфекционизма си спрямо детайла и мащаба в mural жанра – графити върху стена, таван или друга голяма повърхност, чиято основна характеристика е, че компонентите на повърхността, върху която се рисува (прозорци, врати и т.н.) са неразривна част от изображението на графити характера.

Технически SMUG не спира да вдига летвата, когато става дума за фото реализъм – по отношение както на самите характери, така и на надписите, които са незименна част от изображенията. Самият той признава, че най-голямото му предизвикателство е всеки следващ път контурите да са все по-изчистени, а образите – прецизирани до най-малката подробност. Сред най-популярните му графити характери са Йода от „Междузвездни войни“, Белият Заек от „Алиса в страната на чудесата“, Ам-гъл от „Властелинът на пръстените“ и много други.

Чуждестранните гости на ON! Graffiti 2013 са добре познатите на българската публика SLIDER – тази година с уникална бодиарт инсталация, както и SOTEN, BRUS, CAPARSO и OMSK, за чието участие организторите все още не искат да издават подробности. Рамо до рамо с тях ще се включат и най-добрите български артисти, които ще бъдат официално обявени в предстоящите дни.

ON! Graffiti зоната отново ще бъде разделена на две части, общо със 17 графити стени. И ако професионалистите ще демонстрират техника и талант на световно ниво и ще покажат темите, които ги вдъхновяват, то останалите участници в зоната ще рисуват по зададена тема и ще се състезават за уникалната награда – посещение във фабриката на гиганта производител – Molotow.

Участниците в графити батъла ще бъдат предварително избрани от организатора на зоната RUSH. Подробностите ще бъдат обявени на сайта на ON! Fest, както и във фейсбук страницата на RUSH: https://www.facebook.com/RUSH.streetlife.store 

Традиционо ще се проведат и уъркшопове за начинаещи и напреднали. Регистрацията за участие в тях ще е активна на http://onfest.bg/bg/graffiti.

Какво творят графити артистите на ON! Fest 2013 може да видите на:
SMUG: www.facebook.com/smuggraffiti?fref=ts
SLIDER: www.facebook.com/Slider.Bandits
BRUS: www.facebook.com/michael.vogel.75839?fref=ts
CAPARSO: caparsoworks.deviantart.com/gallery/
OMSK: www.facebook.com/Omsk167?fref=ts
SOTEN: www.facebook.com/sotenkossdt?fref=ts

ON! Fest те предизвиква: Включи се!

***
Цени на билетите:

ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.
(всички зони  на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)
ON! Fest 2 дни: 20 лв.
(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)
ON! Fest Party HMSU Класика: 20 лв.
(включва само ON! Party HMSU Класика)

Билети за ON! Fest може да намерите в мрежата на EVENTIM.BG:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2013-inter-expo-center-329757/event.html#

ON! Fest е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. За трети път между 20 и 22 септември в Интер Експо Център тематичните ON! Зони ще оживеят с музика, танци, графити, технологии, видео игри, фотография, азиатска култура, градски и екстремни спортове и още много активности, в които всеки посетител е не просто зрител, а участник. Все по-значима част от програмата са трите професионални събития за кариерно и бизнес развитие – Конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, най-голямата българска музикална борса – MusicPRO и Предприемаческа конференция Innov8, която стартира тази година.

ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Интер Експо Център. Фестивалът е част от кандидатурата на София и югозападен регион за "Европейска столица на културата" за 2019.

ON! Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация (www.bfa.bg).

ON! Fest се провежда с медийната подкрепа на Българската национална телевизия, Vbox7, Dnes.bg, Bravo, Teenproblem.net, Vesti.bg, Stand.bg, Timeart.bg, Sofialive.bg, Teenews.eu, Afk TV, Mika Magazine, MySound, Muzikant.org, Sportal.bg, Hotnews.bg, Novini.bg, TeenViewSofia, ViewSofia, URBN.me, Edna.bg, Salsa.bg, bgDancer, Djambore.com, Animes-bg.com, PCWorld, Webcafe и Offnews.

Прочетете още:
ON! Fest – тридневният фестивал на съвременното градско изкуство
Лектори от 8 държави участват в MusicPRO 2013 – конференцията на музикалната борса

Сподели в: