Богомил Арсов ще открие в София изложбата си "Приятели"

"Приятели" е  озаглавена предстоящата изложба на художника Богомил Арсов – Пако, която ще се състои в софийската галерия Париж. Откриването й ще е на 30 май 2008 г. от 17.00 до 20:30 часа, съобщиха организаторите.

В изложбата ще бъдат показани девет нови платна, изрисувани в типичния стил на художника, превърнал се в негово лице и категорично отличаващ го сред останалите творци.

"Приятели" е много точно заглавие на целия цикъл, тъй като в картините се вижда именно това топло и безрезервно приятелско отношение между всички герои. То може да е между мъж и жена, между деца и родители или въобще между хората и техните любими занимания. Навсякъде всички се докосват, прегръщат дори "поглъщат" един друг. Те са толкова отдадени и посветени на своята любов, че будят едно огромно умиление и радост в зрителя отсреща. Техният свят е светът на човешката любов, на човешката надежда и човешкия копнеж по невидимото и недоизказаното. Всички тези герои излъчват своя собствена хармония, която идва сякаш точно от това безпрекословно посвещение помежду им и от тази взаимосвързаност, която като че ли никой не би могъл да наруши.

А може би просто са изобразени отделните мигове щастие – за всеки различни и за всеки дълбоко интимни.

Експозицията ще продължи до 20 юни 2008 г., като може да бъде видяна и он-лайн в сайта на галерия "Париж".

Сподели в: