Богата програма за Коледните празници в Каварна

Редица събития ще съпровождат Коледните празници в община Каварна. Стартът на проявите ще бъде даден на 5 декември от 18 часа, когато на централния площад традиционно ще бъдат запалени светлините на градската елха. На 8 декември от 17.30 часа в читалище "Съгласие" ще бъде изнесен шоу-спектакъл на Клуб по спортни танци "Флорета". На 13 декември в художествена галерия "Христо Градечлиев" ще бъде подредена изложба – живопис на Куню Китанов. Тогава, от 18 часа, квартет “DIVERTIMENTO” ще изнесат коледен концерт. На 14 декември от 18 ч. в читалище "Съгласие" ще бъде представен танцувално-пластичният спектакъл "Тренчкот". От 15 ч. на 17 декември в Обреден дом ще бъде открита изложбата "Коледни искрици" с творби от приложните форми на ОДК. Изложба-художествена фотография "Превъплъщение" ще бъде подредена в ХГ "Христо Градечлиев" на 18 декември от 18 ч.

И тази година каварненци и гости на града ще могат да посетят традиционния Коледен базар. Той ще бъде подреден в читалището от 10 до 21 декември. Дядо Коледа отново ще раздава лакомства на децата. В дните от 17 до 21 декември малчуганите от Каварна могат да се срещнат с добрия старец в читалище "Съгласие" от 17 до 18 часа.

Кулминация на коледните празници ще бъде празничния концерт с участието на детско-юношески хор "Морска звезда" и дует "Шик". Той ще състои на 20 декември от 18 часа в читалище "Съгласие".

Сподели в: